Спосіб приготування кави - Chemex
Кемекс - зручне пристосування для приготування кави. У ньому виходить приємний напій середньої міцності з ніжним ароматом і відмінним смаком.
Кемекс - зручне пристосування для приготування кави. У ньому виходить приємний напій середньої міцності з ніжним ароматом і відмінним смаком. Це пристрій допомагає насолоджуватися кавою на робочому місці, в поході або на дачі, вдома або в офісі.
Саме в кемексе смак кавових зерен здатний розкритися повністю, особливо добре в ньому вдаються кислотні сорти. Фахівці вважають, що в цьому пристосуванні краще готувати моносорти, а не суміші.
Як варити каву в CHEMEX
Для приготування нам знадобляться: кемекс, одноразовий фільтр-пакет, 30г якісного недавно обсмаженої кави з розрахунку на 540 мл води (бажано грубого помелу), точні кухонні ваги і секундомір. Покрокова інструкція:
- в сухий і чистий кемекс встановіть розкритий паперовий фільтр потрійний стінкою до носика пристрої;
- кавовий порошок засипте в пакет і зробіть пальцями поглиблення, щоб було зручніше наливати воду;
- ваги слід обнулити і засікти час;
- невеликою кількістю (100 мл) гарячої води (95 градусів) круговими рухами змочіть каву;
- через 30 секунд пролийте решту рідини, коли вона буде проходити через кавовий порошок, провертати по колу посудину, щоб частинки кави прибиралися зі стінок;
- залишається тільки прибрати фільтр і збовтати колбу, щоб кисень просякнутий кави;
- напій готовий, його можна розлити по чашках.
В результаті виходить злегка прозора кава червонуватого кольору з насиченим смаком і чудовим ароматом. Пити її потрібно гарячим.