безкоштовна доставка
при замовленні від 1200 грн.

Спосіб приготування кави - в турці

Любителям заварювати каву в турці важливо знати, як вибрати для цього відповідний посуд. Щоб напій вийшов смачним і ароматним турка повинна бути виготовлена з правильного матеріалу і мати ідеальну форму. Кращий варіант - мідний посуд з завуженим горлом.

Любителям заварювати каву в турці важливо знати, як вибрати для цього відповідний посуд. Щоб напій вийшов смачним і ароматним турка повинна бути виготовлена ​​з правильного матеріалу і мати ідеальну форму. Кращий варіант - мідний посуд з завужені горлом.

Кава береться самого дрібного помелу. Вода використовується м'яка, джерельна або очищена фільтром. Незалежно від того на який конфорці буде готуватися кави, нагрівати його потрібно максимально повільніше. Так краще збережеться аромат і смак зерен. Для додання м'якшого смаку в посуд з міді кладеться щіпка солі.

Покрокова інструкція як заварити каву в турці:

  • в посуд засипається мелену каву (пропорція - 1-2 ч. л. на чашку в 50 мл), кількість рідини розраховується попередньо, воно залежить від величини турки;
  • якщо вам подобається солодкий кава, то цукор кладеться одночасно з меленою кавою;
  • в турку наливається холодна сира вода і максимально повільно нагрівається на вогні до появи пінки, яка поступово темніє і піднімається близько країв;
  • як тільки на піні почнуть з'являтися бульбашки, зніміть посуд з кавою з плити;
  • напій не повинен закипіти, інакше загубиться смак і аромат.

Спочатку покладіть в прогріту чашку піну, а потім налийте кави. За бажанням можна додати вершки, лікер, коньяк або шоколад. Багато хто цікавиться, як варити каву в турці з молоком. Процес приготування аналогічний, тільки замість води береться молоко.