Спосіб приготування кави - в чашці
Смачну каву можна заварити і без спеціальних пристосувань просто в чашці. Цей спосіб стане в нагоді на роботі і в інших ситуаціях, коли немає можливості або бажання використовувати кавоварку і турку.
Смачну каву можна заварити і без спеціальних пристосувань просто в чашці. Цей спосіб стане в нагоді на роботі і в інших ситуаціях, коли немає можливості або бажання використовувати кавоварку і турку. Для заварювання беруть як розчинну форму, так і мелені зерна кави. Також знадобиться чашка з порцеляни з товстими стінками, відмінно зберігають тепло. Можна використовувати також посуд з глини або скла.
Щоб аромат вийшов більш насиченим, кавові зерна повинні бути свіжообсмаженої. Найчастіше помел застосовується максимально дрібний, такі частинки швидше осядуть на дно і напій буде чистішим.
Покрокова інструкція як варити каву в чашці:
- посуд попередньо прогрівається або обдається окропом;
- в неї насипається 6-7 грамів кави з розрахунку на 100 мл води;
- заливається кави не окропом, а водою прогрітій до температури 93-96º С;
- через 3 хвилини напій перемішується і додається за смаком цукор, шоколад або спеції.
До речі, цей спосіб приготування використовується для професійної дегустації кави. Якщо хочете видалити гущу, то процідіть рідину через ситечко.