Кава з бочки Ефіопія Ураго Раро
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
Ефіопія Ураго Раро сорту спешелті, для оптимального розкриття смаку якого краща найлегша обсмажування. У смаку та запаху даної кави з бочці бурбону ви виявите манго, апельсин, жасмин, чорний чай та бергамот. Цілком ймовірно, що відчуєте ноти сушених цитрусових та свіжозрізаної цедри. Напій структурою виходить м'який і обволікаючий, масляний. Для оптимального розкриття запаху рекомендується, щоб між обсмажуванням та заварюванням пройшло мінімум 2 дні. Найкращий кавовий напій виходить, будучи приготованим усіма відкритими методами заварювання (включаючи фільтр-каву) та еспресо.
Назва цього сорту кави була дана по місцевості обробки – район вирощування називається Гуджі (бл. 2000-2200 м над рівнем моря), з якого зібрана кава звозиться до місця обробки, що називається Урага Раро (близько ефіопського села Сонколле Кебеле, зона Гедео). За своїм ботанічним походженням цей сорт є результатом природної гібридизації регіональних сортів типіка, волішо та куруме.
Збирається та обробляється ця кава в основному вручну; після очищення її чекає водна ферментація протягом 48 годин, швидке вимочування, а потім просушування під сонцем протягом 10 днів. Компанія-виробник робить лише спешелті каву протягом вже 15 років, тому якщо ви полюєте за чимось особливим, то Ураго Раро – це ваш вибір.
Дана кава додатково витримується в бочці з-під бурбону, внаслідок чого зерна насичуються смаками, якими може похвалитися цей алкогольний напій: кукурудза, кориця, ваніль та дуб. При цьому – природно – ні краплі алкоголю не передається кавовому зерну, адже в бочці відсутній п'янкий напій, тільки його напрочуд густий запах.