кава органічна Бразилія Суль-де-Мінас
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
Новою Поштою по Україні - тарифами перевізника
Безкоштовна доставка при замовленні від 1200 грн
При отриманні кур'єром в руки
При отриманні на Новій Пошті
На сайті при оформленні
При післяплаті мінімальне замовлення від 399 грн. Якщо замовлення менше, оправлення здійснюється після 100% оплати.
Збалансований смак з нотами арахісу, пудри какао і цедри лимона. Ступінь обсмажування: фільтр (55 за шкалою ColorTrack).
Ростер для обсмажування: Loring S70 Peregrine
Спосіб обробки: натуральний
Скрін (розмір зерен): 17/18
Регіон: Суль-де-Мінас
Висота зростання: 850-1100 м
Оцінка Q-грейдера: 82.5
Бразилія-найбільший виробник кави в світі, і індустрія в цій країні має свої особливості. По-перше, майже вся кава вирощується на невеликій висоті — від 400 до 1200 м, через що тут складно вирощувати каву з високим потенціалом. По-друге, тут ідеальні умови для механічного збору врожаю - поверхня ферм рівна з можливістю проїзду техніки, а велика частина ягід дозріває одночасно за рахунок Рівного плоскогірного ландшафту. Це одна з причин порівняно низької вартості бразильської кави. Нарешті, в Бразилії майже не практикується затінення, і кава вирощується під відкритим сонцем. Це підвищує врожайність дерев, але виснажує грунт і спрощує смак.
Бразилія Суль-де-Мінас — один з базових сортів в нашому асортименті. Ми використовуємо його не тільки як моносорт, але і як основу для більшості еспресо-сумішей, тому що це дуже стабільна кава. Суміш лотів для цієї кави готує спеціально для нас кооператив Коошупе — найбільший в світі кавовий кооператив, що виробляє щорічно 5 млн мішків кави і складається з 14 000 членів.
Ми співпрацюємо з цим кооперативом безпосередньо, тому що поділяємо їх цінності — від багатоетапного контролю якості до прагнення до автоматизації. Кава, що надходить від фермера, сортується по скріну і якості, а до моменту створення суміші зберігається в 3000-тонних силосах розміром з 3-поверховий будинок. На всіх стадіях кава проходить лабораторний контроль. В окремій лабораторії можна одночасно протестувати до 2000 чашок, а щоб на смак впливало якомога менше факторів, тут встановлена система водопідготовки і контролю над температурою вливається води. Як підсумок - дуже висока стабільність і можливість змішати лоти в будь-якій пропорції, щоб отримати бажаний смак.
При роботі з цим кооперативом ми навіть змінили стандартну систему логістики. На відміну від інших сортів, Бразилія Суль-де-Мінас експортується по частинах-щомісяця в окремих контейнерах, а аж до моменту експорту зберігається прямо у висушених ягодах. Це дозволяє уникнути ситуації, в якій кава починає постаріти ще в країні експорту.
Щоб зробити цю каву ще більш стабільною, ми переглянули систему контролю якості на нашому виробництві. Ми закуповуємо велику кількість лотів Бразилії, тому обсмажуємо семпл кожного нового лота і порівнюємо його смак з попереднім. Також ми вимірюємо щільність, вологість і водну активність кави з кожного нового контейнера, а іноді навіть проводимо грейдинг зеленої кави, щоб розділити дефекти по групах. При появі сумнівів у складі лота це допоможе нам визначити, наскільки точно суміш лотів від виробника відповідає нашим домовленостям. Якщо ми знаходимо відхилення за складом або смаком, ми можемо відразу зв'язатися з постачальником, щоб швидко повернути колишній смак.
Така налагоджена ланцюжок взаємин виробника і обсмажувальника допомогла нам домогтися виняткової стабільності цього сорту. А за рахунок великих обсягів поставок, чітких вимог до смаку і кількості дефектів і новій системі логістики нам вдається отримувати каву з оцінкою 82-83,5 бала за ціною звичайної комерційної Бразилії, оцінка якої рідко перевищує 79-81 бал.
Каву з Бразилії ми обсмажуємо на ростері Loring. Конвекційна обсмажування підкреслює високу солодкість, розкриває сильні сторони і дозволяє приховати слабкі. Детально про переваги конвекції читайте в нашій статті.
Ми рекомендуємо готувати цю каву альтернативними способами - в турці, френч-пресі, крапельної кавоварці, методом пуровер або просто в чашці. Детальніше про різні способи приготування читайте в наших статтях.
Зберігати каву в зернах рекомендуємо в кухонній шафі при температурі до 25 градусів, уникати попадання повітря, тепла і світла, або в морозильнику при температурі не нижче -18 градусів, в щільно закритій упаковці, не витягуючи, не більше 2 місяців.
Нагадуємо, що після помелу кави свіжість випаровується ще швидше: не за дні, а за хвилини. Тому молоти каву бажано завжди безпосередньо перед приготуванням.