Журнал про каву. Блог Coffee-Story
безкоштовна доставка
при замовленні від 1200 грн.

Журнал про каву

Еуженіоїдіс: що приховує ця незвичайна назва?

Вирощування

Еуженіоїдіс: що приховує ця незвичайна назва?

Як говорить найпопулярніша книга у світі, спочатку було слово. Однак у світі кави спочатку були робуста та еуженіоїдіс. Пару тисяч років тому (а, може, і ще раніше) ці дві культури схрестилися перехресним запиленням комахами, й вийшов найпопу...

26/09/2022 5 хв. для читання
Показано з 1 по 11 з 154 (всього 14 сторінок)
Кавова культура та ринок у Японії

Індустрія

Кавова культура та ринок у Японії

Сучасна Японія є одним із найбільших кавових споживачів у світі — її частка у 2019 році була 5,2% від світового споживання (у країну було імпортовано 440 000 тон арабіки та робусти). Для порівняння, увесь Євросоюз споживає 34,4%, а США — 18,2%...

25/09/2022 · 5 хв. для читання
Вчені розробили технологію заварювання холодної кави за допомогою лазера

Приготування

Вчені розробили технологію заварювання холодної кави за допомогою лазера

На сьогодні, каву можна сміливо назвати одним із найпопулярніших напоїв у всьому світі. Саме з ним асоціюється ранок більшості людей, адже цей еліксир бадьорості дозволяє зарядитись енергією на весь день....

19/09/2022 · 2 хв. для читання
Метод вирощування затіненої кави

Вирощування

Метод вирощування затіненої кави

У світі є два методи вирощування кави, залежно від освітленості плантації сонячними променями: під прямим сонячним світлом та затінений. У цій статті ми поговоримо про другий, який вважається кращим з точки зору дозрівання кави. ...

18/09/2022 · 5 хв. для читання
Що таке семпл-роастінг та для чого воно потрібно?

Обладнання

Що таке семпл-роастінг та для чого воно потрібно?

Такий сільськогосподарський продукт як кава тестується багаторазово і на кожному з етапів виробництва. Це робиться для того, щоб переконатися в якості зерна, яке віддається покупцеві, будь то кінцевий споживач, обсмажувач у країні споживання/е...

17/09/2022 · 5 хв. для читання
Як зелена кава проходить сушіння після ферментації та обробки

Вирощування

Як зелена кава проходить сушіння після ферментації та обробки

Сушіння кави — один з необхідних етапів процесу обробки кави. Він настає після мокрого чи сухого вилучення зерна з кавової вишні. ...

11/09/2022 · 5 хв. для читання
Кислотність кави: чому кава буває дуже різною за цим показником?

Класифікація

Кислотність кави: чому кава буває дуже різною за цим показником?

Кислотність у кавовому напої — це один з основних факторів, які формують його смак. Іншими є гіркуватість, солодкість та насиченість. ...

10/09/2022 · 5 хв. для читання
Обсмажування, яке найкраще розкриває характеристики зерна

Обсмажування

Обсмажування, яке найкраще розкриває характеристики зерна

Багато наших читачів не чули про таке поняття як «омні-обсмажування». Воно ж — обсмажування, яке найкраще розкриває характеристики зерна. Ми зараз розповімо, що це, чому цей тренд виник, та чи підходить воно для будь-якого зерна. ...

07/09/2022 5 хв. для читання
Порівняння різних методів заварювання кави

Приготування

Порівняння різних методів заварювання кави

На нашому сайті дано 11 методів заварювання, які найчастіше використовуються у нашій країні. Існують також ще й кілька інших, не показаних нами — але вони досить рідкісні чи вже вийшли з обігу. ...

07/09/2022 · 5 хв. для читання
Чому ми цікавимося закупками кави в регіонах вирощування

Вирощування

Чому ми цікавимося закупками кави в регіонах вирощування

Місцевим кавовим компаніям, які продають каву в рамках однієї країни-споживача, як наша, цікаво займатися прямими закупівлями кави в тих країнах та місцевостях, де кава вирощується та обробляється. Принаймні тим, хто справді «горить душею» та ...

05/09/2022 5 хв. для читання
Як правильно підібрати помел кави під ваш метод заварювання

Приготування

Як правильно підібрати помел кави під ваш метод заварювання

На якість кавового напою впливають 6 основних факторів: • якість зерна; • правильний ступінь обсмажування; • правильна вода; • інструмент для заварювання певним способом; • час заварювання; • помел, який підходить конкретно...

05/09/2022 · 5 хв. для читання

Серія статей

Обладнання

На що впливає рівень помелу кавового зерна? Незалежно від того, чи використовуєте ви чисті сорти чи купажі арабіки та робусти, помел важливий для всіх якостей напою у вашій чашці: гіркота, кислотність, виразність, щільність, пінка, та підсум...

14/07/2021 37 хв. для читання

Серія статей

Нотатки кавоманки

На що впливає рівень помелу кавового зерна? Незалежно від того, чи використовуєте ви чисті сорти чи купажі арабіки та робусти, помел важливий для всіх якостей напою у вашій чашці: гіркота, кислотність, виразність, щільність, пінка, та підсум...

22/11/2021 92 хв. для читання

Серія статей

Індустрія

На що впливає рівень помелу кавового зерна? Незалежно від того, чи використовуєте ви чисті сорти чи купажі арабіки та робусти, помел важливий для всіх якостей напою у вашій чашці: гіркота, кислотність, виразність, щільність, пінка, та підсум...

03/01/2022 111 хв. для читання

Серія статей

Приготування

На що впливає рівень помелу кавового зерна? Незалежно від того, чи використовуєте ви чисті сорти чи купажі арабіки та робусти, помел важливий для всіх якостей напою у вашій чашці: гіркота, кислотність, виразність, щільність, пінка, та підсум...

15/07/2021 221 хв. для читання

Серія статей

Класифікація

На що впливає рівень помелу кавового зерна? Незалежно від того, чи використовуєте ви чисті сорти чи купажі арабіки та робусти, помел важливий для всіх якостей напою у вашій чашці: гіркота, кислотність, виразність, щільність, пінка, та підсум...

15/07/2021 162 хв. для читання

Серія статей

Обсмажування

На що впливає рівень помелу кавового зерна? Незалежно від того, чи використовуєте ви чисті сорти чи купажі арабіки та робусти, помел важливий для всіх якостей напою у вашій чашці: гіркота, кислотність, виразність, щільність, пінка, та підсум...

03/01/2022 24 хв. для читання