Класифікація

Класифікація
Гібридний різновид кави Сидра: що ми про нього знаємо?
Гібридизація у світі кави — не новина. Переважна більшість кави, яку п’ють у світі, є тим чи іншим гібридом, спеціально виведеним людиною. Якщо ви хочете дізнатися про перспективний гібрид під назвою сидра, то читайте цю статтю. ...

Класифікація
Що таке фанкі кава?
Неминучим наслідком розвитку будь-якої активної галузі є поява термінів, які потребують пояснень. У цій статті ми розглядаємо таке нове поняття, як «фанкі кава». Після чого ви зможете блиснути ерудицією на наступній вечірці у колі ваших знайомих...

Класифікація
Навіщо в Кенії роблять подвійну ферментацію своєї кави?
Ферментація дуже сильно визначає фінальний смак сучасної кави — набагато більше, ніж особливості теруару (хоча останній теж не можна списувати з рахунку). Питання ферментації у Кенії відрізняється від більшості країн світу. Як? Давайте дізнаєм...

Класифікація
Гахва, гешир та бунна: справжня кава по-східному
Гахва — це традиційний метод приготування напою з кави, який майже не має нічого спільного із загальноприйнятою сьогодні кавою. У цій статті ми розглядаємо, що таке гахва, гешир, та який зв’язок між ними та бунною. ...

Класифікація
7 міфів про каву без кофеїну (які нам заважають нею насолоджуватися)
Безкофеїнова кава — це вже не тренд і не новинка, тому що вона відома у світі більше сотні років. Але навколо неї постійно виникають якісь непорозуміння, а люди про неї погано говорять лише тому, що «чули щось десь колись від когось». Ну що ж, дав...
/0.png)
Класифікація
Кава з бочки: чим пахне ваша міцна кава та як вона виробляється?
Ми завжди намагаємося розширювати асортимент та пробувати новинки, які подобаються особисто нам. А тому, звичайно, ми прийняли до нашого каталогу з широко розкритими обіймами таку новинку як кава з бочки. ...

Класифікація
Арабіка (Arabica) ― букет ароматів і смаків
Коли говорять про аромат кави ― з нотами квітів та фруктів, з відтінками шоколаду та спецій, йдеться саме про арабіку. Те ж і з характеристиками смаку: м'який, солодкуватий або з кислинкою ― це про арабіку. У ній удвічі менше, ніж у робусті, хлорог...
Серія статей
Обладнання
Коли говорять про аромат кави ― з нотами квітів та фруктів, з відтінками шоколаду та спецій, йдеться саме про арабіку. Те ж і з характеристиками смаку: м'який, солодкуватий або з кислинкою ― це про арабіку. У ній удвічі менше, н...
Серія статей
Нотатки кавоманки
Коли говорять про аромат кави ― з нотами квітів та фруктів, з відтінками шоколаду та спецій, йдеться саме про арабіку. Те ж і з характеристиками смаку: м'який, солодкуватий або з кислинкою ― це про арабіку. У ній удвічі менше, н...
Серія статей
Індустрія
Коли говорять про аромат кави ― з нотами квітів та фруктів, з відтінками шоколаду та спецій, йдеться саме про арабіку. Те ж і з характеристиками смаку: м'який, солодкуватий або з кислинкою ― це про арабіку. У ній удвічі менше, н...
Серія статей
Приготування
Коли говорять про аромат кави ― з нотами квітів та фруктів, з відтінками шоколаду та спецій, йдеться саме про арабіку. Те ж і з характеристиками смаку: м'який, солодкуватий або з кислинкою ― це про арабіку. У ній удвічі менше, н...