Вирощування кави

Вирощування
Відмінність ферментації кави від ферментації інших продуктів
Ферментація кави — крок процесу виробництва кавового продукту, фундаментально важливий для його смаку. У нашому блозі ми раніше неодноразово розглядали окремі аспекти ферментації, а зараз розглянемо, у чому відмінності ферментації кави від фе...

Вирощування
Чому біля вулканів вирощують найкращу каву на планеті?
Приблизно 0,35 млрд. чоловік у всьому світі живуть у «зоні небезпеки» біля активних вулканів (яких у світі налічується близько 1500). Зона небезпеки — це така, яку може накрити лавою, попелом чи іншими негативними погодними ефектами при потенцій...

Вирощування
Одноствольна система вирощування кави
Сучасні споживачі все частіше хочуть отримувати високоякісне кавове зерно, вирощене за принципами сталого землеробства. А кавові фермери вивчають нові методи вирощування, які дозволяють отримувати найкращу каву з мінімальним впливом на довкілля....

Вирощування
Незважаючи на війну, у 2022 р. ми відвідали кавові Колумбію та Кенію
… для укладання нових контрактів. Ми також зконтактувалися з деякими фермами-виробниками, з якими ми вже працюємо, щоб дізнатися, як у них справи, відвідали кілька кавових виставок, та побачили, що індустрія кави не топчеться на місці. І що місц...

Вирощування
Кавове виробництво в Еквадорі
Еквадор — країна, яка отримала своє ім’я через те, що знаходиться на екваторі Земної кулі. Економіка Еквадору формується за рахунок галузі послуг (60% ВВП), виробництва (33%) та сільського господарства (7%). Виробництво кави в країні знаходить...

Вирощування
Чому кава митої обробки не така солодка, як кава натуральної обробки
Природна солодкість кави буде відрізнятися, залежно від того, як кава була оброблена. У цій статті ми детально розглянемо, чому так відбувається, та які процеси впливають на цукри, які містяться в каві. ...

Вирощування
Охратоксин: небезпечний продукт кавової плісняви
Охратоксин є небезпечною біологічною сполукою, токсином, який негативно впливає на нирки та печінку людини й деяких інших біологічних істот на нашій планеті. Є продуктом життєдіяльності ряду пліснявих грибів, серед яких найбільш поширеними є р...
Серія статей
Обладнання
Характеристики отруйності охратоксину Зазначені грибки схильні вражати зернові культури, серед яких їм найбільше «подобаються» кукурудза, ячмінь, пшениця та кава. Поїдаючи їх, вона виробляють, серед інших, охратоксин, який збірно називаєтьс...
Серія статей
Нотатки кавоманки
Характеристики отруйності охратоксину Зазначені грибки схильні вражати зернові культури, серед яких їм найбільше «подобаються» кукурудза, ячмінь, пшениця та кава. Поїдаючи їх, вона виробляють, серед інших, охратоксин, який збірно називаєтьс...
Серія статей
Індустрія
Характеристики отруйності охратоксину Зазначені грибки схильні вражати зернові культури, серед яких їм найбільше «подобаються» кукурудза, ячмінь, пшениця та кава. Поїдаючи їх, вона виробляють, серед інших, охратоксин, який збірно називаєтьс...
Серія статей
Приготування
Характеристики отруйності охратоксину Зазначені грибки схильні вражати зернові культури, серед яких їм найбільше «подобаються» кукурудза, ячмінь, пшениця та кава. Поїдаючи їх, вона виробляють, серед інших, охратоксин, який збірно називаєтьс...
Серія статей
Класифікація
Характеристики отруйності охратоксину Зазначені грибки схильні вражати зернові культури, серед яких їм найбільше «подобаються» кукурудза, ячмінь, пшениця та кава. Поїдаючи їх, вона виробляють, серед інших, охратоксин, який збірно називаєтьс...