кава органічна Кенія Маунт
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
Новою Поштою по Україні - тарифами перевізника
Безкоштовна доставка при замовленні від 1200 грн
При отриманні кур'єром в руки
При отриманні на Новій Пошті
На сайті при оформленні
При післяплаті мінімальне замовлення від 399 грн. Якщо замовлення менше, оправлення здійснюється після 100% оплати.
Яскравий смак порічки і какао з нотами чорного чаю на післясмаку. Міра обжарювання : фільтр (57 за шкалою ColorTrack).
Ростер для обжарювання: Probat UG 22
Спосіб обробки : митий
Регіон: центральне високогір'я
Висота зростання : 1400-1800 м
Оцінка Q- грейдера : 85
Кенія Маунт - базовий, але смачний і дуже популярний сорт в нашому асортименті. І це не випадково, адже кава з Кенії вважається одним з кращих у світі. Все завдяки тому, що тут проводять дослідницькі роботи, а для обробки зерна застосовують сучасні технології. Також тут ефективно працюють невеликі кооперативи, і зерно експортують через відкритий аукціон.
Ця кава названа на честь гори Кенія - найвищої в країні і другої по висоті гори в Африці після Кіліманджаро. А сама кава росте навколо гори, а також у бік півдня - майже до столиці країни - Найробі. Росте він на висоті 1400-1800 метрів над рівнем моря на багатих вулканічних грунтах, що надає чашці кави складного і багатого смаку.
У Кенії вирощують тільки арабику декількох різновидів. Найпопулярніші з них - SL28 і SL34. У 1930-х роках їх вивела компанія Scott Labs за дорученням уряду Кенії. Уряду хотілося отримати успішний з економічної точки зору різновид - смачний, стійкий до посух і урожайний. Всього Scott Lab вивели 42 експериментальні різновиди, але вибрали SL28 і SL34. Також в Кенії ростуть інші різновиди - Руиру 11 і Батиан.
Кава з Кенії завжди сортує за розміром. Зерно із скрином 17-18 отримує клас AA - найпопулярніший клас на експорт. Також же зерно класу AA вважається найякіснішим. Також існують класи AB, A, C, PB, E. Наша Кенія Маунт відноситься до класу AA.
Цей лот обробили митим способом, як і майже уся кава з Кенії, тому він вийшов таким яскравим. А завдяки ручному збору і відповідальному підходу під час сушки, кава вийшла з відмінним співвідношенням ціни і якості.
Про спосіб приготування і зберігання
Ми рекомендуємо готувати цю каву альтернативними способами - в турці, френч-прессі, краплинній кавоварці, методом пуровер або просто в чашці. Детальніше про різні способи приготування читайте в наших статтях.
Зберігати каву в зернах рекомендуємо в кухонній шафі при температурі до 25 градусів, уникати попадання повітря, тепла і світла, або в морозильнику при температурі не нижче - 18 градусів, в щільно закритій упаковці, не витягаючи, не більше 2 місяців.
Нагадуємо, що після помелу свіжість кави випаровується ще швидше: не за дні, а за хвилини. Тому молоти каві бажано завжди безпосередньо перед приготуванням.