кава органічна Колумбія Ла Кабана
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
Новою Поштою по Україні - тарифами перевізника
Безкоштовна доставка при замовленні від 1200 грн
При отриманні кур'єром в руки
При отриманні на Новій Пошті
На сайті при оформленні
При післяплаті мінімальне замовлення від 399 грн. Якщо замовлення менше, оправлення здійснюється після 100% оплати.
Яскрава кава із смаком ананаса, полуниці і темного рому. Міра обжарювання
Ростер для обжарювання: Probat UG - 22
Спосіб обробки : натуральний експериментальний
Регіон: Уіла
Різновид: колумбія
Висота зростання : 1600 м
Урожай: 2020
Оцінка Q- грейдера : 88
Цей лот виростили на фермі Ла Кабана, що розташувалася в департаменті Уіла. Ферма займає 20 гектар і володіє їй сім'я Перес на чолі з Жилберто Пересом. Цікаво, що 6 з 20 гектар займає ліс, в якому протікають джерела, що забезпечують водою жителів Эль-Аградо.
Управляє фермою Данило Перес - представник третього покоління їх сім'ї, а тому з самого дитинства він знайомий з кавою і працює з ним. Всього в його управлінні п'ять ферм і станція обробки, де він впроваджує новий підхід до вирощування і обробки кавою.
Все розпочалося з того, що 7 років тому він хотів відкрити туристичний будинок на одній зі своїх ферм, але не говорив по-англійськи, тому вирішив поїхати в Австралію. Там він працював бариста в спешелти кав'ярні, відкрив для себе каву з іншого боку, надихнувся цим і склав іспити на Q- грейдера.
Познайомившись з обсмажувальниками і виробниками з різних країн, він виявив нові методи обробки, які сильно відрізнялися від того, що раніше робила його сім'я. Також він відкрив для себе нові різновиди кави і виявив, що єдиний спосіб добитися стійкого виробництва якісної кави - чесні і відкриті стосунки між фермерами, імпортерами і обсмажувальниками.
Після цього він змінив підхід до якості на своїх фермах, почав вирощувати нові різновиди і впровадив нові способи обробки кавою. Він почав експериментувати з анаеробною ферментацією і виявив, що кава натуральної обробки може бути дуже чистою за смаком і здатний здивувати.
Ця кава різновиду Колумбії. Ягоди збирали вручну і обробили на станції в місті Гарсон - в півгодини їзди від Эль-Аградо. Кава обробила натуральним способом, що досі вважається нетиповим для Колумбії, при цьому включили етап ферментації перед сушкою, яка тривала 120 годин.
За рахунок обробки вийшов дивовижний лот з яскравою кислотністю, гладким тілом і алкогольними нотами, що доповнюють смак і роблять його більше фруктовим.
Про спосіб приготування і зберігання
Ми рекомендуємо готувати цю каву альтернативними способами - в турці, френч-пресі, краплинній кавоварці, методом пуровер або просто в чашці. Детальніше про різні способи приготування читайте в наших статтях.
Зберігати каву в зернах рекомендуємо в кухонній шафі при температурі до 25 °З, уникати попадання повітря, тепла і світла, або в морозильнику при температурі не нижче - 18 °З, в щільно закритій упаковці, не витягаючи, не більше 2 місяців.
Нагадуємо, що після помелу свіжість кави випаровується ще швидше: не за дні, а за хвилини. Тому молоти каві бажано завжди безпосередньо перед приготуванням.