Елітна кава Бразилія Жаку Берд
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
Новою Поштою по Україні - тарифами перевізника
Безкоштовна доставка при замовленні від 1200 грн
При отриманні кур'єром в руки
При отриманні на Новій Пошті
На сайті при оформленні
При післяплаті мінімальне замовлення від 399 грн. Якщо замовлення менше, оправлення здійснюється після 100% оплати.
Висота зростання над рівнем моря: 1100-1200 м.
Проводиться експериментально з 2009, професійно – на 1-2 роки пізніше.
Смак: тонкий фруктовий, в ньому домінує горіх, який поступово спадає до розкриття ноток мигдального молока і кокоса. Один з найбільш витончених і гладких ароматів кави в світі. Найкращим чином розкривається при середньому і темному обсмажуванні. У нього дуже висока насиченість смаку, відсутня гіркота і тільки злегка виражена кислотність.
Бразилія Жаку Берд кава - це спешелті кава з Бразилії, який щорічно виробляється в кількості не більше тонни на рік. І тому є логічне пояснення: спосіб його виробництва аналогічний способу, використовуваному для копальні Лювак – зерна кави проходять через кишковий тракт, тільки не звіра, а птиці. Крилаті, харчуючись м'якоттю зерен, вибирають з дерев тільки самі стиглі і смачні ягоди, забезпечуючи унікальну біологічну селекцію кавового зерна.
Ви можете подумати (і навіть прочитати на деяких сайтах), що даний сорт має відношення до папуг Жако. Але це не так: "Жаку" (а не "Жако") – це місцева назва Каштанового Гуаня (Penelope ochrogaster), птахів сімейства Cracidae, які живуть тільки в Бразилії. Природне середовище проживання птиці - субтропічні/тропічні сухі ліси або болота. В даний час птах занесена до Червоної книги і офіційно знаходиться на межі вимирання. А значить, в майбутньому ця кава теж перестане вироблятися.
Крім циклу виробництва, даний елітний сорт кави унікальний тим, що з 1950-х вирощується на фермі Камоцим біля підніжжя гори Педра Азул (департамент Мінас-Жерайс) тільки органічним способом, будучи «затіненою кавою», тобто, ростучи в тіні інших рослин і дерев навколо. До них відносяться банани і евкаліпт - від них він трохи насичується ароматами.
Зерна різновидів бурбон і мокка обробляються, крім пташиних ензимів, ще й природною ферментацією, ретельно миються і сушаться. Потім вони формуються в мікро-лоти, які можна купити на аукціонах особисто або через посередників.