Елітна кава Індонезія Копі Лювак недорого
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
Новою Поштою по Україні - тарифами перевізника
Безкоштовна доставка при замовленні від 1200 грн
При отриманні кур'єром в руки
При отриманні на Новій Пошті
На сайті при оформленні
При післяплаті мінімальне замовлення від 399 грн. Якщо замовлення менше, оправлення здійснюється після 100% оплати.
Kopi Luwak - це популярний індонезійський сорт кави. Інші варіанти написання - копальні Лювак, кава цивети. Спочатку з даними сортом експериментували голландці з Індонезії. Клімат країни ідеально підходить для вирощування кави. У минулому Індонезія входила до складу Голландії, а точніше була однією з її колоній, поставляла зерна в різні європейські країни. Всі індонезійські фермери обов'язково вирощували каву на своїх плантаціях.
До речі, спочатку на острові Ява кавові плантації були в Бантені, Сукабумі, Богорі. Але з часом їх площі збільшувалися, посадки поширювалися і на інші області на зразок островів Балі, Сулавесі, Суматра, Східний Тимор. Поступово кавові плантації були вже по всій Індонезії.
Особливості Копі Лювак і дочого тут цивета
Циветта - екзотичний звір, завдяки якому і виробляють сорт кави Kopi Luwak. За різними даними, в 19 столітті на Центральній Яві наймані робітники фермерських господарств виявили посліди циветт близько кавової плантації. І в цьому посліді при уважному розгляді були знайдені незаймані кавові зерна. Працівники плантацій здивувалися, але вирішили дізнатися більше. Певне нерозсудливість і, звичайно, цікавість підштовхнуло зібрати знахідку, взяти її додому і приготувати каву. Напій вийшов незвичайним, мав яскраві смак і аромат, злегка п'янкий.
Чутки про новий сорт з посліду циветт поширилися швидко. Так вони дійшли до власника одного великого маєтку, який володів величезною плантацією. Він спробував каву, оцінив його оригінальність і вирішив зайнятися масовим виробництвом. Плантатор найняв робітників, щоб ті збирали саме копальні Лювак.
На Яві циветт, які обробляють унікальний преміальний кави, називають Лювак - звідси і пішла назва сорту. Сама кава вимовляється як копальні. Зазначена історія походження не має історичних підтверджень, доказів, але вона є найбільш правдоподібною. Інші версії і легенди теж є. Але заздалегідь зрозуміти, наскільки вони достовірні, складно. Втім, ви можете не вникати в деталі, а просто дегустувати або постійно пити цю каву, насолоджуючись його смаковими і ароматичними характеристиками.
Особливості обробки
Для отримання кави Kopi Luwak зерна спочатку очищають, потім просушують на сонці, обдирають, промивають. Обов'язково обробити кожне зернятко окремо, потім просушити його на сонці. Тільки після всіх цих маніпуляцій можна буде приступати до обсмажування.
Зараз копальні Лувак - найвишуканіший і дорогий сорт. Це пов'язано зі специфікою виробництва і складністю обробки. Зерна виробляють в невеликих обсягах, їх виробництво залежить від екзотичних звірків – пальмових циветт. Без цивети отримати справжній Лувак неможливо.
Дочого тут цивети
Звірята - найважливіша ланка в ланцюжку виробництва кави. Вони поїдають кавові боби, і ті потім виходять з їх послідом. Чи не можна обійтися без подібної обробки? Ні, не можна, оскільки саме в шлунку звірка зерна проходять через ряд хімічних природних процесів, в результаті чого набувають пікантний, унікальний смак. Для Копі Лювак характерна виражена солодкість - вона з'являється за рахунок присутності в складі цибетіна. Після виходу зі шлунка цивети боби збирають і ретельно переробляють.
Виходить, що ми п'ємо послід цивети – багато кавомани на цій ноті відчувають цілком зрозумілі почуття і відмовляються від дегустації екзотичного унікального напою. Ні, кава складається не на 100% з посліду звірка. Кавові боби дійсно проходять через шлунково - кишковий тракт цивети, але сама форма зернятка залишається недоторканою. Плюс під час обробки кави проходить сушку, випал, промивку та інші операції.
Кава Копі Лувак - це стовідсоткова Арабіка. Ви відчуєте нотки меду, нуги і карамелі. Багато хто любить сорт за його виражену солодкість.