Елітна кава Ямайка Блю Маунтін
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
Новою Поштою по Україні - тарифами перевізника
Безкоштовна доставка при замовленні від 1200 грн
При отриманні кур'єром в руки
При отриманні на Новій Пошті
На сайті при оформленні
При післяплаті мінімальне замовлення від 399 грн. Якщо замовлення менше, оправлення здійснюється після 100% оплати.
Любителі кави і ті люди, які відмінно розбираються в цьому вишуканому напої, згодні з тим твердженням, що кава Ямайка Блю Маунтін є найкращою в світі. Справа в тому, що цей сорт кави повністю увібрав в себе вишуканий смак і аромат. Тут є баланс кислотності і аромату. Це дозволяє даній каві носити статус елітної Арабіки. Після дегустації кави відчувається м'який солодкий післясмак. Саме цим даний вид відрізняється від інших сортів.
Висота і невимовна краса Блакитних гір
Піднімаючись на висоту з відміткою в 2250 м над рівнем моря, кожна людина відчуває всю красу Ямайки з найвищої точки. У цій місцевості Блакитна гора є п'ятою за рахунком високою горою в Карибському басейні. Гори в цьому масиві мають зеленувато-синій відтінок. Таке забарвлення вийшов завдяки тому, що тут спостерігається пишна рослинність і густий туман.
Цей гірський масив переважає в східній частині Ямайки. Саме тут видно проведена урядом країни робота, так як ця місцевість знаходиться під захистом держави. Так, на законодавчому рівні закріплено, що ця територія охороняється. Ось якраз саме в цих краях виростає найкраща в світі кава, яка відома нам за однойменною назвою Ямайка Блю Маунтін.
Всього на території Ямайки вирощується кава на 28 акрах. Але ж тільки 9 акрів оформлені відповідно до параметрів зростання кави блакитній горі. Це місце є унікальним. Тут особливий мікроклімат, який дає можливість кавовим деревам максимально увібрати його, а зернам насититися смаком.
Ямайка Блю Маунтін відрізняється від інших сортів саме територією, де безпосередньо росте Арабіка. Всі кавові дерева знаходяться високо в горах. На цій території практично 85% засаджено лісовою рослинністю. Саме вона дає потрібну тінь для росту кавових дерев протягом усього періоду, починаючи від зростання, і закінчуючи дозріванням. За підсумком виходить високо продуктивна культура, що володіє оптимальною кислотністю. Наявність тут оптимальних кліматичних умов і рослинного покриву дають можливість вирощувати найкращу каву в світі. Тут постійна прохолода і волога, що дуже важлива для кавових дерев. Завдяки не насиченому сонячному світлу відбувається і уповільнення розвитку кавової ягоди, тому процес дозрівання трошки подовжується. Але якраз це позитивно впливає на аромати смаку кави.
Варто відзначити, що в складі кави Ямайка Блю Маунтін міститься на 2/3 менше кофеїну, ніж в інших сортах Арабіки. Цей сорт кави, як уже зрозуміло, вирощується з різновиду кави Арабіка. Велика частина таких дерев - це нащадки оригінальних дерев, які були привезені з Мартініки. Саме в тих краях була вперше представлена кава, вирощена в Карибському басейні.
Ямайка володіє одними з найбагатших і продуктивних земель у всьому Карибському басейні, але далеко не на території Блакитних гір. Грунт тут склалася з вивержених порід. Вона досить пориста і схильна до вилуговування. Цим і пояснюється той факт, що в каві міститься низький рівень поживних речовин, особливо фосфору та азоту. У цьому районі кавові дерева повільно ростуть, тому Ямайка виробляє менше обсягу кави, ніж інші райони в усьому світі. До сих пір незрозуміло, що саме, що міститься в грунті, надає такий вплив на кавові дерева, що зерна Ямайка Блю Маунтін мають неперевершений смак.
Кавова промисловість Ямайки
У 1953 році урядом була створена Рада з виробництва кави. Це було зроблено для того, щоб захистити якість ямайської кави. Справа в тому, що ця країна виявилася перша в світі, яка запатентувала за собою певне географічне положення, яке підходить саме для вирощування конкретного кавового бренду.
Повна версія кави, яка виробляється тут, експортується і відправляється в інші країни. Ямайка Блю Маунтін проходить випробування професіоналами з контролю якості, які підтверджують, що експортована кава є саме тим сортом, який вирощується на блакитній горі в Ямайці.
Варто відзначити, що доглядають, обробляють дерева і збирають урожай Ямайка Блю Маунтін виключно висококваліфіковані фахівці. Дозволено збирати тільки вишні яскраво-червоного кольору. Потім вони обробляються, з них знімається м'яка зовнішня оболонка червоного кольору, головне встигнути її видалити протягом доби після збору, так як в цей часовий проміжок здійснюється транспортування бобів на обробні підприємства, у яких є відповідний сертифікат.
Після цього всі боби відправляють висушуватися під сонцем. Зазвичай зберігають їх і витримують в силосах з дерева і мішках з джуту. Головне, щоб цей термін становив, як мінімум 8 тижнів. Такий часовий проміжок виділяється для того, щоб відбулася трансформація всіх ароматизуючих сполук в зерна, присутніх в Ямайка Блю Маунтін. Варто відзначити, що Ямайка Блю Маунтін Green Coffee Beans є єдиною у всьому світі кавою яку упаковують і відправляють в дерев'яних бочках. Це необхідно для того, щоб зерна могли зберегти свою цілісність на всіх етапах їх транспортування.
Екскурс в історію
У далекому 1728 році губернатор Ямайки сер Ніколас Лайс представив каву на Ямайці, а саме в Порт Рояль. Зараз цей порт називається Сент Ендрю. Кава була доставлена з острова Еспаньйола. На даний момент цей острів носить назву Гаїті. Наявні природні умови сприятливо вплинули на продукт, який є високої якості.
У той час дуже швидко розвивалася таке заняття, як культивування. Вже буквально до 1800 року тут розташувалися 686 плантацій. Після скасування работоргівлі в 1807 році і звільнення рабів в 1838 році стався різкий спад промисловості, так як просто на виробництві не вистачало робочої сили. Так, на момент 1814 року експорт кави склав 15200 тонн. А ось вже до 1850 року налічувалося всього 186 плантацій, які експлуатувалися. Експорт, у зв'язку з цим, знизився до позначки в 1486 тонн.
Буквально за останнє століття трошки змінилася ситуація з вирощуванням кави на плантаціях. На даний момент промисловість підтримується здебільшого не великими власниками плантацій.
Відома і популярна кава Ямайки протягом багатьох століть захоплював своїм неперевершеним смаком цінителів кави в усьому світі. Ще починаючи з 1800 року, поставки ямайської кави становили кілька тисяч англійських фунтів за одну тонну цього неперевершеного кавового зерна.