кава органічна Колумбія Лауріна Ла Негріта
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
Новою Поштою по Україні - тарифами перевізника
Безкоштовна доставка при замовленні від 1200 грн
При отриманні кур'єром в руки
При отриманні на Новій Пошті
На сайті при оформленні
При післяплаті мінімальне замовлення від 399 грн. Якщо замовлення менше, оправлення здійснюється після 100% оплати.
Органічна кава з легким фруктовим смаком (ананас і темний виноград), що переплітається з нотами амаретто.
Кавове дерево Лауріна - це рідкісний сорт з мінімальною кількістю кофеїну (вміст не перевищує 0,3-0,7%, поряд з 1,4 у класичної Арабіки). Це обумовлено природними процесами мутації рослини, яке зберегло тактильні, смакові і ароматичні характеристики.
Кава вирощується на невеликій плантації Ла Негріта в Колумбії. Її власник-відкрита і доброзичлива людина, любляча свою роботу. Він із задоволенням розповідає всім відвідувачам ферми про те, як вирощує дерева і обробляє зібрані зерна. Раніше він працював лікарем і лікував пацієнтів з онкологічними захворюваннями, тому він звик до всього ставитися педантично, всі справи виконувати з повним усвідомленням відповідальності, використовуючи у своїй роботі наукові розробки. Чоловік самостійно контролює всі етапи вирощування дерев і виробництва напою, що бадьорить.
Власника звуть Маурісіо Шатта. Він працює на своїй невеликій плантації з 2012 року. Тоді він купив її після роботи в мережі кав'ярень, коли вирішив, що хоче пов'язати своє життя з вирощуванням кавових дерев. Ла Негріта привернула чоловіка ідеальними на його погляд кліматичними умовами і сприятливими особливостями місцевості.
Ферма височіє на 1,8-2,3 тис.м над рівнем моря. Вона розташувалася в центрально-західній частині країни-в Толімі. Це справді унікальне місце. Коли в решті частини Колумбії посуха, тут йдуть дощі - протягом цілого року. Це захищає кавові дерева від замерзання, адже температурні коливання мають сильну амплітуду - від 0°С вночі до +30°С вдень. В результаті таких стрибків в кавових зернах формується цукор.
Для вирощування кавових дерев відведена невелика частина ферми-близько 15%. Це необхідно, щоб зберегти природний ліс і екосистему. На Ла Негріта знаходиться кілька водоспадів, течуть джерела з найчистішою водою.
Плантація займає площу в 200 Га. на ній висаджено близько 80000 рослин 8 видів:
- Мокко.
- Червона гейша.
- Жовта гейша.
- Лаурина.
- Жовтий бурбон.
- Червоний бурбон.
- Марагоджип червоний.
- Марагоджип жовтий.
Маурісіо Шатта любить експериментувати, впроваджувати в процес вирощування і обробки новітні технології. Майже кожен вирощуваний ним сорт-це експеримент. Протягом року чоловік проводить близько 150 експериментальних досліджень. Продаються їм лоти високо цінуються і завжди отримують не менше 80-90 балів. Такі високі оцінки отримує лише 1% виробленої в Колумбії кави. Тому всі зерна з ферми Маурісіо продаються ще до того як дозріють.
Свої успіхи на кавовому ринку власник пояснює перфекціонізмом. Чоловік прагне кожну дію довести до досконалості, самостійно контролює кожен етап. Наприклад, для визначення точної кількості необхідних добрив, він аналізує грунт і листя дерев.
З 2018 р. на фермі вирощується органічна кава (близько 90% від усього обсягу). Дерева удобрюються регулярно протягом усього року-8 разів. Для поливу рослин використовується не механічна система, а природні джерела - джерела. Цю ж воду беруть в процесі обробки зерен.
Збір врожаю відбувається двічі за рік: у травні-серпні і в жовтні-січні. Більшість рослин плодоносять протягом усього року. Одночасно на дереві можуть перебувати і ягоди, і квіти. Для визначення ступеня дозрівання ягід Маурісіо використовує метод визначення кількості цукру, який вимірюється за шкалою Брікса. Стигла кава вручну збирається, промивається, сортується. Всі працівники працюють тільки в рукавичках в стерильних умовах. Кожна нестигла або перезріла ягода забирається. Після обробки пачмент проходить додаткову переробку. Ягоди з тріснутою оболонкою прибираються і формуються в окремі партії. Їх реалізують всередині країни за зниженою ціною.
Обробка кави Лауріна складається з декількох етапів:
- Анаеробна мацерація, в процесі якої Стимуляція ферментації відбувається за рахунок дріжджів.
- Депульпирование кави.
- Друга анаеробна ферментація. В обробці застосовуються тільки натуральні кислоти (наприклад, винна). Це дозволяє посилити натуральний аромат і смак зерен, зробити його багатшим.
- Висушування кави на перфорованій поверхні. Для цього використовуються спеціальні сушильні кімнати, куди не проникає сонячне світло (вікна і двері завішені тканиною чорного кольору). У процесі сушіння зерен має бути темно, тому процес забезпечується конвекційним теплообміном.
Висушування зерен - тривалий етап. Він займає 4-6 тижнів. Протягом усього періоду зерна регулярно перемішуються і перебираються руками. Після того як рівень вологості в каві досягне 20%, його поміщають в механічні машини для просушування. Там рівень вологості знижується до 11%.
Як готувати і зберігати Лаурину
Даний сорт кави рекомендується варити альтернативним способом для цього використовується френч-прес, турка, крапельна кавоварка, спеціальна воронка (метод пуровера), чашка.
Кавові зерна зберігаються при температурі не вище +25°С в темному прохолодному місці без доступу до кисню. Альтернативний спосіб-зберігання в морозильній камері з температурним режимом не нижче-18°С. Тривалість такого виду зберігання не повинна перевищувати 2 місяці. Щоб на зернах не утворювався конденсат і зайва волога, їх не можна розморожувати і відкривати упаковку.
Після того як зерна перемололи, інтенсивність аромату і свіжість кави починає швидко випаровуватися - протягом декількох хвилин. Тому рекомендується робити це перед приготуванням напою.