кава органічна Суматра Алам Корінджи
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
- Обсмажуємо кожен день
- Гарантія якості кави
Новою Поштою по Україні - тарифами перевізника
Безкоштовна доставка при замовленні від 1200 грн
При отриманні кур'єром в руки
При отриманні на Новій Пошті
На сайті при оформленні
При післяплаті мінімальне замовлення від 399 грн. Якщо замовлення менше, оправлення здійснюється після 100% оплати.
Яскрава кава з нотами нектарина, темного шоколаду і рому із спеціями. Міра обжарювання: фільтр (57 за шкалою ColorTrack).
Ростер для обжарювання: Probat UG 22
Спосіб обробки: натуральний
Регіон: Керинчи
Різновид: сигарар утанг
Висота зростання: 1300-1650 мм
Оцінка Q- грейдера: 87
На відміну від більшості кави на Суматрі, яка обробляється методом вэт-халл, цей лот був оброблений натуральним способом. Клімат на Суматрі дуже вологий, що створює складнощі при сушці кави в ягодах - кава сушиться довше і є ризики виникнення плісняви. Але при належній увазі результат може перевершити усі очікування. Цей лот став саме таким.
Цю каву ми знайшли у компанії Nordic Approach з Норвегії, які працюють з фермерами по всьому світу, допомагають їм впроваджувати нові знання, покращувати якість кави і гарантують викуп кави.
Сезон урожаю 2020 року став другим роком роботи Nordic Approach над цим проектом. Киринчи - це район на південному заході Суматри, у якого, на їх думку, є величезний потенціал. У регіоні є декілька кооперативів, і Nordic Approach почали цей проект в співпраці з власником місцевого маленького експортера кави, яка дуже любить взаємодіяти з фермерами і працювати над якістю урожаю.
Грунтуючись на минулому досвіді, норвежці вирішили запустити вдосконалений процес натуральної обробки. Результат вийшов відмінним. Алам Коринджи є кооперативом, в якому налічується близько 400 членів, а загальна площа їх посадок складає близько 320 гектарів. Тут вирощують каву від 1300 до 1650 над рівнем моря, в основному різновидів Сигарарутанг.

Для виробництва цього лота ягоди відсортували, потім сушили в один шар в теплицях впродовж перших 5 днів, а потім повільно нарощували шари ягід. Всього на сушку пішло близько 25 днів.
Про спосіб приготування і зберігання
Ми рекомендуємо готувати цю каву альтернативними способами - в турці, френч-пресі, краплинній кавоварці, методом пуровері або просто в чашці. Детальніше про різні способи приготування читайте в наших статтях.
Зберігати каву в зернах рекомендуємо в кухонній шафі при температурі до 25 градусів, уникати попадання повітря, тепла і світла, або в морозильнику при температурі не нижче - 18 градусів, в щільно закритій упаковці, не витягаючи, не більше 2 місяців.
Нагадуємо, що після помелу свіжість кави випаровується ще швидше: не за дні, а за хвилини. Тому молоти каву бажано завжди безпосередньо перед приготуванням.