безкоштовна доставка
при замовленні від 1200 грн.

Факти про каву з популярних блогів та ЗМІ України

У цій статті Ви дізнаєтесь дивовижні та цікаві факти про каву, про які навіть не підозрювали

Сьогодні більшості українців важко уявити своє життя без кави. Майже кожен має біля будинку улюблену кав'ярню та головний ранковий напій. Зустрітися з друзями на чашку кави - це цілий обов'язковий ритуал. Адже з цим напоєм усі розмови та зустрічі відбуваються набагато затишніше. Ми п'ємо багато кави і це факт. А що ми знаємо про нього? Ми зібрали для вас найсоковитіші та найбадьорливіші факти про цей дивовижний напій із популярних блогів та ЗМІ України.

Цікаві факти про каву від Bereza.Today

  1. Як повідомляє Bereza.Today, першовідкривачами кави були… кози. Якщо вірити легенді, то в 9 столітті ефіопський пастух Кальдій помітив, як його череда кіз притішилася до дивовижних ягод. Після такого поїдання кози не могли заснути цілу ніч і були бадьорими та енергійними. А після цього випадку монахи почали вживати каву, щоб залишатися бадьорими під час молитви.
  2. Ми звикли, що цей енергетичний напій роблять із зерен. Але насправді насіння називаються кавовою вишнею і вони мають два маленькі насіння всередині.
  3. Ще один цікавий факт: кава це продукт ручного збирання. Так, навіть зараз його все ще збирають вручну. За один день людина може зібрати об'єм до 700 кг!
  4. Кавове дерево може зрости до 9 метрів нагору. Звичайно, це завдало б великих незручностей для збирання врожаю. Тому їх культивують і максимальна висота, якою нині сягають дерева, становить 3 метри.

Порада: Даний портал численно згадує і рекомендує каву в зернах Espresso Italiano

Незвичайні факти про каву на Epatriots.Info

  1. За словами Epatriots.Info, найдорожча кава походить із випорожнень. Конкуренцію складають відразу дві тварини: копи лювак (схожий на кота) та слон. Перший випорожнює кавові ягоди для подальшого збирання. Вартість за кілограм такого врожаю може сягати $1400. Слони в Таїланді також займаються “переробкою” кавових зерен. Після ферментації в організмі тваринної кави набуває присмаку какао, схожого на чай, індійський фінік, тютюн і навіть шкіру. А вартість такого продукту сягає близько $2400 за кілограм.
  2. Заборонений плід для спортсменів. Саме так. На жаль, олімпієць не може порадувати себе чашкою кави перед змаганням, інакше буде дискваліфіковано. За наявності 12 мкг кофеїну на 1 літр за умовами Міжнародного Олімпійського Комітету спортсмен знімається зі змагань.
  3. Кава могла стати причиною розлучення в Туреччині. Якийсь час тому на шлюбній церемонії наречений присягався нареченій, що завжди забезпечуватиме дружину… не грошима, а кавою! І Якщо під час подружнього життя клятва порушувалася, то дружина мала достатньо підстав, щоб розлучитись.
  4. Аромат, який походить від чашки свіжозвареного напою, містить у собі стільки ж антиоксидантів, як і три дозрілі апельсини. Тому для здоров'я його дуже корисно вдихати, в помірних кількостях.
  5. Скільки ж можна вживати ароматного напою без шкоди здоров'ю? Для дорослої людини нормою є близько 100-200 міліграм кофеїну за один прийом. А на день максимальною кількістю є 400 міліграмів, що дорівнює 3-5 чашкам.

Найчастіше на цьому сайті згадується кава Kopi Luwak

Маловідомі факти про каву від Freedom-Square.Org

  1. Як йдеться у Freedom-Square.Org, спочатку кава вважалася вином. Це було у 15 столітті, коли каву почали вирощувати у Ємені. За ним зміцнилася назва qahwahу, що у перекладі означало вино. І справді, особливий і майже п'янкий напій.
  2. 1 жовтня відзначають День кави у Японії. Свято з'явилося завдяки великому коханню японців до цього напою. Більше того, країна є третьою у світі за кількістю вживаної кави.
  3. Першою країною за кількістю кави серед населення є Фінляндія. Тут у середньому випивають по 5 чашок на день.
  4. Кава займає другу позицію серед найбільш затребуваних товарів, що купуються, і поступається тільки нафті.
Freedom-Square.Org рекомендує каву 25 coffee roasters як найбільш оригінальну