Coffee Story: кавові історії і не тільки | Coffee-Story
безкоштовна доставка
при замовленні від 1200 грн.

Coffee Story: кавові історії і не тільки

Не знаю, як ви, а я дуже люблю продукти з історією. І неважливо ― мова про фірмовий хліб, круті навушники або національну спідницю з воланами. Якщо продукт має історію, він цікавий і цінний не тільки практичністю застосування, але й аналогіями, подорожами в минуле і майбутнє, порівняннями, пошуком відповідностей. Цей дослідний шлейф дарує часом не менше задоволення, ніж раціональне використання. Ось і елітні сорти кави мають свою історію. І дуже важливо, щоб продавець і бариста цю історію знали і могли подати свіжообсмажену каву з вуаллю з міфів, цікавих фактів та кумедних випадків. Це ж зовсім інший напій виходить!

Ось заходите ви до кав'ярні, а бариста пропонує:

  • не просто еспресо, а напій авторства Luiggi Bezzera ― 8 грамів кави та 30 мл води, жагучий ковток бадьорості швидкого приготування родом із 1901 року;
  • капучино, що точно відповідає одягу ченців-капуцинів ― контрастний темно-коричневий з білим, ім'ям яких і названий напій;
  • лате, кава з молоком, яку вигадали італійки, щоб прищеплювати дітям любов до кави;
  • з апельсиновим лікером, який так любила додавати до кави австрійська імператриця Марія-Терезія;
  • або подвійне еспресо з ромом, легесенькою шапочкою з вершків та коктейльною вишенькою зверху ― ром у каву першими стали додавати британські візники, щоб зігрітися лондонськими зимовими вечорами, тому і рецепт називається «фіакр».

І якщо ви обидва знаєте історію та передісторію, напій завжди смачніший. Так вважають і власники компанії Coffee Story, створеної для і заради кавоманів та поціновувачів кави.

Творимо історію разом…


Тут щиро раді тому, що кожен покупець отримує не просто пакет з ідеально обсмаженими зернами, а історію, п'янкий аромат та букет приємних асоціацій.

  • Відкриваєш перший і ніби опиняєшся на вузьких вуличках Львова, де навіть фонтани та бруківка пахнуть кавою.
  • Береш другий ― з ароматом пристрасті та бразильської жаги до життя. Кожне зернятко ніби гарячий поцілунок, заварюєш увечері чашку кави і опиняєшся на вулицях Ріо з бурхливим карнавалом: веселим гомоном, усміхненими обличчями та готовністю до чудес.
  • Третій… Впевнена ― історію ви придумаєте самі. Адже недаремно каву називають творчою запальничкою – кожен ковток дарує натхнення. Спробуйте.

Таких історій може бути дуже багато, адже в Coffee Story зібрані найкращі сорти кави з усіх континентів:

  • тут і крупні зерна Maragogipe з Південної Америки, Нікарагуа та Мексики ― для порівняння;
  • і різка Guatemala Lagos з димним ароматом;
  • і м'яка арабіка El Salvador Chalatenango, що залишає приємний мигдальний післясмак;
  • і чудова Mocha Sidamo з Ефіопії поруч із пряно-шоколадним Burundi.

В асортименті компанії переважає арабіка, що логічно ― саме цьому сорту віддають перевагу кавомани: Guatemala Antigua з легкою чорносливовою гіркуватістю, пряний Brazil Santos, Jamaica Blue Mountain з квітковим ароматом і знаменитий Yellow Bourbon з жовтими, а не червоними ягодами користуються незмінним успіхом. Але й якісній робусті, як India Cherry, знаходиться застосування в сумішах-купажах, що створюються фахівцями.

Компанія має власну торгову марку ― Coffee Story та свого бренд-бариста, який бере участь у роботі з кавовими зернами на всіх етапах обробки. Він точно знає, як поводитися з кожним зернятком, щоб не втратити жодної ноти аромату та зберегти унікальний смак.

5 принципів Coffee Story


  • Тільки свіжообсмажена кава. У магазині пропонують зерна, обсмажені за кілька днів до упаковки та відсилання, щоб максимально розкрився аромат та смак був ідеальним для сорту чи купажу.
  • Потрібний ступінь обсмажування. Якщо клієнт має переваги, кава буде обсмажена відповідно до них, якщо переваг немає або клієнт не визначився ― консультант обов'язково порекомендує обсмажування, відповідне напою, який любить клієнт. Обсмажування під еспресо підійде любителю моментально приготовленого, по-італійськи бадьорого напою, обсмажування під фільтр - в міру темна, майже шоколадна, оптимальна для кави, що повільно заварюється, обсмажування під молоко ―  дуже темна і створює ідеальний тандем з молоком, підійде любій.
  • Ідеальне співвідношення сортів. Їх, по суті, два – робусти з вищим рівнем кофеїну та ароматна арабіка, але тільки в умілих руках вони можуть стати гармонійним букетом аромату та смаку.
  • Правильне пакування. Вона сконструйована за всіма правилами: з клапаном, що дегазує, з щільного матеріалу, крізь який не просочиться жодна нотка смаку і аромату. Крім того, на упаковці розміщена вся інформація про сорт, його географію та особливості, про дату виробництва та обсмажування.
  • Помел ― за бажанням. У магазині Coffee Story можна купити каву в зернах з Америки, Африки та Азії, попередньо переконавшись у якості кожного кавового зерна. Більшість поціновувачів віддає перевагу молотій власноруч каві, але за їх бажанням зерна обраного купажу або моносорту можуть змолоти в магазині. Причому помел буде саме таким, який потрібен для приготування улюбленого клієнтом напою: для заварювання в джезві ―  дрібний як пил, для френч-пресу ―  грубий, для кавоварки з фільтром ― універсальний середній.

У новачка непростий шлях ― довго шукати, методом спроб і помилок нарешті знайти ідеальну фермерську каву, ніби створену для неї за смаком, ароматом, ступенем обсмажування. Але новачкові знавці можуть і позаздрити ― адже у нього попереду стільки приємних відкриттів. І шлях пізнання кавових секретів не буде надто тернистим, якщо поряд Coffee Story.


… У знаменитій книзі «Старий і море» Ернеста Гемінґвея кубинський рибалка Сантьяго, хоч би як поспішав у своїх справах, кава вранці була процесом повільним, неспішним, маленькими ковтками, щоб розтягнути єдине доступне йому задоволення в часі. Думається, що іноді сенс життя може складатися з чашки кави та усамітнення, яке вона дарує.

Гарних вам сенсів та чудової кави!

Читайте також

Час готувати подарунки! або Що ви знаєте про  кавові адвенткалендарі?

Нотатки кавоманки

Час готувати подарунки! або Що ви знаєте про кавові адвенткалендарі?

…Я дуже люблю купувати подарунки. Не менше, ніж варити свіжобсмажену каву. І радувати, звісно, ​​теж...

13/12/2021 · 8 хв. для читання
Ароматизована кава: особливості та переваги

Класифікація

Ароматизована кава: особливості та переваги

Часом навіть найвідданіший фанат класичної кави хоче внести різноманітність і спробувати щось нове, ...

11/10/2021 · 8 хв. для читання